Genieten op het strand van Heemskerk?

Van de Manege door de duinen naar het strand rijden is voor ons een vanzelfsprekende zaak en zegt veel over de ideale ligging van de manege.

Het is iedere dag mogelijk om buiten te rijden. Van 3-uursritten tot volledige dagtochten kunnen vastgelegd worden, hiervoor dient wel een afspraak gemaakt te worden.

Een buitenrit dient altijd samen met een gids gemaakt worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen van de deelnemers.

Rijervaring!
Om buiten te mogen rijden bij Manege Heemskerk hoeft u niet in bezit te zijn van een ruiterbewijs.
Wel wordt er van u verwacht dat u uw paard onder controle kunt houden.
U moet dus kunnen draven en galopperen. Voordat het paard aan u verhuurd wordt, word er door een van onze instructeurs gekeken of u over het gewenste niveau beschikt. Mocht hun mening zijn dat u onvoldoende ervaring heeft, dan kunt u geen buitenrit maken op onze manegepaarden.

Bij twijfel kunt u ons altijd bellen, wij kunnen u precies vertellen wat wij van u verwachten.

Voorschriften
Een cap is verzekeringstechnisch verplicht en staat dus niet ter discussie. Zo nodig zijn de officiele veiligheidscaps bij ons te leen. Liefst zien we ruiters in een rijbroek en rijlaarzen. Wanneer men geen rijbroek of rijlaarzen heeft dient men rekening te houden met het volgende: Geen spijkerbroek, of broeken met dikke naden aan de binnenkant van je been. Door wrijving kan je lelijke schaafplekken aan de binnenkant van je knie verwachten.

Wat dan wel ?
Liefst joggingbroek of legging en rubberlaarzen. Wanneer schoeisel niet geschikt blijkt te zijn hebben wij géén leenlaarzen en is rijden niet verantwoord. We zullen de ruiter dan uit moeten sluiten van deelname en dat is altijd naar. Voorkom deze teleurstelling en bel ons bij twijfel.